Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Vantaan talous

Tämän päivän Hesarissa Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen ja muut pääkaupungin nokkahenkilöt pohdiskelevat talousahdinkoa. Pajunen kauhistelee, että Hesan velka on vaarassa parissa vuodessa kolminkertaistua - jutusta ei käy ilmi, että jos Helsingin velka kolminkertaistuu, se alkaa vasta silloin olla samassa luokassa kuin missä Vantaa on nyt!

Vantaan lähtökohta taloustaantumaan tultaessa on todella vaikea. Meillä on säästetty kovalla voimalla jo kohta 20 vuotta, joten helppoja höyläämiskohteita ei enää ole. Eikä passaisi enää kovin vahvasti velkaantua lisää.

Kaupunginhallitus kokoontuu tällä viikolla kahteen kertaan (ke ja pe) kokopäiväiseen talousistuntoon, joissa lääkkeitä ahdinkoon yritetään löytää. Toivottavasti meidän viisaamme malttavat pitää päänsä kylmänä, etteivät lähde lyhytnäköisiin säästöihin esimerkiksi karsimalla kovalla kädellä ei-lakisääteisiä ennaltaehkäiseviä palveluita.

Kunnallisveron korottaminen yhdellä prosenttiyksiköllä on välttämätöntä. Kovin hehkeä teko se ei tietenkään ole - Vantaan kilpailukyky naapureihin verrattuna heikkenee eikä verojen korottaminen ole omiaan elvyttämään lamataloutta. Kokoomus sekä kaupunginjohtaja Juhani Paajanen (sd) ovat järjestelmällisesti vastustaneet veroprosentin korottamista, mutta toivottavasti hekin alkavat nähdä tosiseikat. Veronkorotus ei kuitenkaan yksin riitä korjaamaan taloutta - se tuo kassaan reilut 35 miljoona lisää, kun taloudessa ammottava aukko on yli 70 miljoonaa.

Meikäläisellä ei enää ole roolia Vantaan asioissa, kun jouduin toimialajohtajan viransijaisuuteni vuoksi eroamaan valtuustosta vuonna 07, ja kansanedustajuuden alettua piti irtisanoutua johtajan hommistakin. Toivon pystyväni kuitenkin eduskunnasta käsin ajamaan kotikaupunkini asiaa, esimerkiksi metropolipolitiikan kautta.
 

Timo Juurikkala 11.8.2009

Siirry sivun alkuun