Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Soininvaaran sammakko

Vihreältä emeritus-kansanedustaja Osmo Soininvaaralta oli printattu pahanlaatuinen sammakko tämän päivän Hesarissa, kun hän Santahaminan rakentamisesta puhuttaessa vähättelee luontoarvoja ihan legendaariseen Sauli Niinistö -tyyliin: "Luontoarvot ovat kauniita ja söpöjä, mutta tuolla argumentilla rakentaminen voitaisiin estää koko pääkaupunkiseudulla. Heinäsirkkoja löytyy joka neliöltä".

Huhhuh, Santahamina on armeijan toiminnan ansiosta (!) saanut säästyä kulutukselta, ja alueen luontoarvot ovat poikkeuksellisen suuret, jopa valtakunnallisessa mitassa. Siellä on esimerkiksi parisen sataa uhanalaista kasvi- ja eläinlajia, luonnontilaisia rantaniittyjä ja vanhoja metsiä. Santahaminan uhanalaista luontoa suojelevat sekä luonnonsuojelulaki että EU-lainsäädäntö, joiden yli ei ihan noin vain edes voitaisi kävellä, mikäli lakeja noudatetaan...

Metropolialueella on toki tarpeen pyrkiä yhdyskuntarakenteen tiivistämiseen ja sitä myötä paremmin toimivaan joukkoliikenteeseen - mutta ei hinnalla millä hyvänsä. On ennenkuulumatonta ja noloa, että joku vihreä suhtautuu luontoarvoihin ja luonnon monimuotoisuuteen tuollaisella asenteella ja asiantuntemattomuudella.

Onneksi Soinivaara ei luonnonsuojeluajattelussaan edusta vihreiden valtavirtaa.

Puolueen on syytä sanoutua tiukasti irti tuollaisesta ajattelusta. Ainakin minä teen sen tässä ja nyt.

 

Timo Juurikkala 2.9.2009

Siirry sivun alkuun