Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Demarit hukassa

Sosiaalidemokraatit näyttävät olevan voimakkaassa syöksykierteessä: kannatus laskee ja puolueen avaukset ovat väkinäisyydessään murheellista seurattavaa. Puolue tarrautuu menneeseen, vaikka on ilmiselvää, ettei nykyisiä ongelmia voida ratkoa vanhoilla konsteilla.

Malliesimerkki on demarien kesäkokouksen kannanotto, jossa muun muassa vaaditaan metsäteollisuuden pelastamiseksi "kohtuuhintaisen puuraaka-aineen ja energian saannin turvaamista". Metsäalalla tarvittaisiin rakennemuutosta, ei vanhoihin poteroihin kaivautumista. Ja vaatimus halvasta energiasta näinä ilmastonmuutoksen torjunnan aikoina on vähintäänkin ristiriitainen.

Myöskään työllisyyden hoidon puolella demarien ehdotuksia ei voi pitää uusia uria aukovina, vaikka puolue korostaakin huoltaan eri toten nuorisotyöttömyydestä. Ainoa "uusi" ajatus on laajapohjaisen työllisyysfoorumin koolle kutsuminen!

Ja nyt vielä puheenjohtaja Jutta Urpilainen kompuroi verotuksen progressiivisuutta ja pienituloisuutta koskevilla lausunnoillaan - 3000 euron nimeäminen pienituloisuuden rajaksi antaa karun kuvan työväenpuoleen johtajan maailmankuvasta. Arjesta on erkaannuttu.

 

 

Timo Juurikkala 6.9.2009

Siirry sivun alkuun