Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Vihdin Wuosisatamarkkinat

Vierailin tänään Vihdin vihreiden kutsusta Wuosisatamarkkinoilla; Vihdissähän on käynnissä ankara vaalikampanja, kun sähköinen äänestys meni viime syksynä läskiksi (ääniä pääsi karkuun!) ja vaalit uusitaan 6.9. Ehdokkaat ja puoluejärjestöt ovat aika kovilla kun vaalien väli on vain vajaa vuosi, onhan kampanja aina melkoinen voimanponnistus.

On mielenkiintoista nähdä, miten Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä käy: mikä on äänestysprosentti ja mikä vaalitulos. Jos tulokset poikkeavat paljon viimesyksyisestä, on syytä epäillä "ulkomusiikillisten" syiden kuten esimerkiksi vaaliväsymyksen tai protestihengen vaikutusta. Vai voivatko ihmisten poliittiset kannat muuttua niinkin nopeassa tahdissa kuin vajaassa vuodessa?

No, Wuosisatamarkkinoilla on mukava tunnelma, kun helppoheikkejä tai globaalin aasialaisen muovikrääsän myyjiä ei ole päästetty paikalle melskaamaan. Vihtiläisillä markkinoilla on tarjolla kaikenlaista perinteistä kuten luomujauhoja, keramiikkaa, savukalaa, takotöitä ja mitä erilaisimpia koriste-esineitä. Nämä ovat oikeat maalaismarkkinat - suosittelen, vaikka sielläkin on tarjolla vaara tulla ostaneeksi monenlaista tarpeetonta tavaraa...

 

 

Timo Juurikkala 22.8.2009

Siirry sivun alkuun