Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Ensimmäinen täysistunto

Tänään sitten alkoi varsinainen valtiopäivämiesura kun oli ensimmäinen täysistunto, ja puhemies Sauli Niinistö kehotti meitä uusia edustajia "ottamaan paikkamme salissa". Oli jännää kuin ensimmäisenä koulupäivänä syksyllä 1964.

Ymmärtääkseni istuntoni meni asiallisesti ilman isoja töppäyksiä. Pidin "neitsytpuheenvuoroni" joukkoliikennelaista, mutta toinen valmistamani puheenvuoro koskien perusopetuslain uudistamista erityisopetuksen osalta jäi pitämättä kun asia jätettiin pöydälle huomiseen.

Joukkoliikennelakiehdotuksen tavoitteena on luoda edellytykset joukkoliikennepalvelujen turvaamiseen koko maassa sekä joukkoliikenteen käytön lisäämiseen keskeisillä kaupunkiseuduilla ja niiden välisessä liikenteessä. Lakimuutosten tarve perustuu osin EU-säädöksiin. Lakiesitys on joustava ja ottaa huomioon Suomen eri alueiden erilaiset olosuhteet, ja antaa sikäli MAHDOLLISUUDET joukkoliikenteen aseman vahvistamiseen.

Totesin puheenvuorossani, että joukkoliikenteen kulkumuoto-osuuden kasvattaminen vaatii tavoitteellisuutta, nykyisen repaleisen suunnittelujärjestelmän kehittämistä ja markkinoinnin tehostamista. Ja kannatin ruuhkamaksuja, koska ne vahvistavat joukkoliikenteen asemaa isoissa kaupungeissa tehokkaammin kuin mikään muu konsti.

Pidin tekemäni päätöksen ja istuin täysistunnon alusta loppuun, vaikka meitä ei loppuillasta enää monta salissa ollut... Mutta tulipahan nautittua uudesta työpaikasta täysin siemauksin!

Timo Juurikkala 8.9.2009

Siirry sivun alkuun