Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Sipoonkorvesta kansallispuisto

Sipoonkorven metsäalue on Helsingin junaileman alueliitoksen jälkeen ristipaineiden alla. Pääkaupunkimme hamuaa uudelle alueelleen jopa 30 000 asukasta, raideliikenteen varteen.

Helsinki poloinen ei vaan liene täysin ymmärtänyt, miten haasteellinen tuo suunnitelma on. Liitosalueella ja sen liepeillä on huomattava määrä lainvoimaisia luonnonsuojelualueita sekä Natura 2000 -alueita, joille rakentaminen ei onnistu millään ilveellä. Ja rannempana on runsaasti alavaa maata, joka ei myöskään sovellu rakentamiseen.

Helsingin olisikin nyt syytä ottaa lusikka kauniiseen kouraan ja alentaa asukaslukutavoitettaan.

Yksi mahdollisuus olisi myös keskustella rakentavasti naapurien Vantaan ja Sipoon kanssa, josko näiden kuntien alueelta löytyisi rakentamiseen sopivaa maata ajatellun raideliikenteen varrelta. Metropoliahan tässä rakennetaan, ei pelkkää Helsinkiä?

No, Helsingin toimenpiteistä riippumatta Sipoonkorpeen pitää perustaa kansallispuisto. Kyseinen suuri yhtenäinen metsäalue on säilynyt Sipoon kunnan ja puolustusvoimien ansiosta hämmästyttävän hyvin luonnontilaisena - alue sijaitsee sentään aivan pääkaupungin porteilla. Kansallispuistoon pitäisi liittää myös meren rannalla sijaitsevat Östersundomin lintuvedet, jotka ovat osa Natura 2000 -verkkoa.

Helsingin itäisen puolen kansallispuiston perustaminen olisi merkittävä myönteinen imagotekijä koko metropolialueelle: hieno kansallispuisto, jonne asukkaat ja vaikkapa koululuokat voivat mennä metrolla!

Timo Juurikkala 10.9.2009
Kommentit

ycrtNwkGatezRXt (26.9.2012 20:33:45)

Ke4sitte4e4kseni suunnittelu ei viele4 (ke4e4n) le4hde oetkasii suunnitteluohjeiden pohjalta. Eli ne4kemykseni mukaan ensin kuullaan te4me4n hetkiste4 asukaskuntaa jota uudet suunnitelmat koskettavat, ja kuullaan heide4n ne4kemyksie4e4n vireille tulevien mahdollisten muutosten osalta. Lise4ksi ainakin metrosta puhuttaessa tulisi olla tehtyne4 maa- ja kalliopere4 tutkimukset, jotta ollaan selville4 siite4 mitke4 mahdolliset linjaukset voivat olla. Luontoke4yte4ve4t ja jo suojeltavaksi me4e4re4tyt mm. Natura alueet, ja niiden yhteydesse4 me4e4re4tyt suoja alueet on myf6s rinnastettavissa lakiin joka kielte4e4 tunkeutumasta liian le4helle, etenkin kyseesse4 olevien hankkeiden suuruusluokassa. Eli kysymyksene4, olisiko te4lle4 kertaa parempi ensin tutkia, ja sitten vasta hutkia? Ette4 ei tarvitse viele4 kertaalleen ke4e4nte4e4 palettia ympe4ri, joskin vanha sanontahan kuuluu: kolmas kerta toden sanoo!Mutta turhaan palaa rahaa, VERONMAKSAJILTA! 3

Siirry sivun alkuun