Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Ydinvoimaufoilua

Ydinvoimasta on tulossa poliittisen syksyn kuuma aihe.

Kummallisimman avauksen on tehnyt valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Hän kohkaa täyttä päätä sillä, että kaikille kolmelle uudelle ydinvoimalahakemukselle täytyy näyttää vihreää (!) valoa.

Sähkönkulutuksen kasvu on kuitenkin jo ennen taantuman alkua taittunut. Ilmeisesti ilmastotietoisuus ja energiansäästö alkavat purra.

Ajatus kolmesta uudesta ydinvoimalasta ei ole tältä planeetalta. Mihin ihmeeseen valtiovarainministeri ajattelee tarvittavan kolmen ydinvoimalan sähköä?

Ei vaikuta kovin uskottavalta, että Katainen fiilistelisi sähkön viennillä. Suomen lainsäädäntö kieltää ydinjätteen tuonnin maahan. Asiallisesti ottaen ydinsähkön vienti johtaisi vastaavaan tilanteeseen: ulkomailla käytetyn sähkön tuotannossa syntyneet jätteet säilöttäisiin Suomeen.

Kataisen vaahtoaminen järjettömän runsaalla ydinsähkön tuotannolla tuntuukin omituiselta ufo-puuhalta. Onko hänen käytöksensä takana se, että Kokoomus ei halua tehdä valintoja? Kaikki hakijat ovat ehkä heidän kavereitaan, ja kenties koetaan vaikeaksi sanoa yhdelle joo ja kahdelle muulle ei?

No, tästä ongelmasta tietysti päästään sillä, että sanotaan kaikille ei!

Energiantuotannon väistämätön tulevaisuus on uusiutuvissa energianlähteissä, ja kaikki panokset on syytä laittaa niiden kehittämiseen.

 

Timo Juurikkala 13.9.2009

Siirry sivun alkuun