Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Sähköautot verovapaiksi

Markkinoille on kovaa vauhtia tulossa pelkällä sähköllä toimivia autoja, joiden käytönaikaiset päästöt ovat nolla ("zero emission"). Lisäksi ne ovat hiljaisia. Sähköautojen käyttöönottoa kannattaisi tukea vahvasti, jotta olisimme kehityksen kärjessä.

Vaikka otetaan huomioon sähköntuotannon aiheuttamat päästöt, ovat sähköautot huomattavasti puhtaampia kuin bensa- tai dieselkäyttöiset vehkeet. Tämä perustuu sähkömoottorien korkeaan hyötysuhteeseen.

Eri laskutavoilla sähköautojen hiilidioksidipäästöiksi saadaan 11 - 35 grammaa per kilometri, riippuen tietysti auton kulutuksesta ja lataamiseen käytetyn sähkön tekotavasta. Jos auton akut ladattaisiin vain ja ainoastaan tuulisähköllä (esim. omalla pienvoimalalla), olisivat päästöt lähellä oikeaa nollaa. Vain hyvin harva bensa- tai dieselauto pääsee alle sadan gramman lukeman, eikä esim. hybridiauto Toyota Priuskaan kykene yhdistelmäajossa kuin tasolle 90 g/km.

Sähköautot ovat varmasti tulevaisuuden kulkuneuvoja, ja niiden käyttöönottoa pitäisi tässä vaiheessa tukea. Suomen kannattaisi olla edelläkävijä, varsinkin kun meillä on alalta huomattava määrä osaamista. Esimerkiksi Uudenkaupungin autotehdas on ryhtymässä valmistamaan norjalaisperäistä Th!nk-ajoneuvoa.

Tämänhetkisen verokäytännön mukaan sähköautoista kuitenkin maksetaan autoveroa - ja mikä vielä kummallisempaa, myös käyttövoimaveroa (omaa sukua "dieselvero"). Käyttövoimaveroa voidaan jotenkin perustella sillä, että sen avulla kerätään varoja tienpitoon ja muihin autoilun aiheuttamiin kustannuksiin. Vero on kuitenkin porrastettu autojen CO2-päästöjen mukaan, ja asteikko loppuu alapäässä lukemaan 66 g/km. Ymmärtääkseni sähköautot alittavat tuon lukeman selkeästi vaikka miten päin laskettaisiin.

Sähköautojen yleistymistä olisi syytä tässä vaiheessa tukea siten, että ne vapautettaisiin veroista määräajaksi. Jatkossa, kun sähköpirssit ovat yleistyneet (ja valmistuskustannukset laskeneet), verotus on varmasti tarpeen ottaa uudelleen käyttöön, jotta valtio saa tuloja mm. tienpitoa varten.

Akkuteknologian kehityksen ansiosta sähköautojen toimintasäde on jo nykyisellään reilut sata kilometriä, ja kehitys tulee todennäköisesti jatkumaan kiivaana. Jo sadan kilometrin kapasiteetilla sähköauto pystyy kuitenkin vastaamaan yli 80 prosentista normaalista autonkäytöstä.


 

 

Timo Juurikkala 27.9.2009

Siirry sivun alkuun