Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Pallaksen hotelli

Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa koskevan lain muutosesitys tulee huomenna eduskunnan käsittelyyn. Puistoon ollaan sallimassa massiivinen hotellin laajennus: nykyisestä 130 vuodepaikasta 320:een! Perusteena on, tietenkin, liiketoiminnan tukeminen. Yrittäjä ei saa kiskottua riittävästi tuohta, mikäli hotellia ei laajenneta tuntuvasti.

Jo lähtökohtaisesti on erikoista, että kansallispuistossa sallitaan yksityisen yrittäjän bisnes-rakentaminen. Puistojen on tarkoitus olla luonnontilaisia, virkistykseen, retkeilyyn ja luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen varattuja alueita. Kansallispuistoja perustetaan sen takia, että edes jotkin palaset maastamme olisivat suojassa betonin ja asfaltin levittämiseltä.

Nyt kaivinkoneet ja hullujussit kyttäävät Pallaksen porteilla päästäkseen mylläämään.

Pallas-lakia perustellaan sillä, että siellä (kuten myös Kolin kansallispuistossa) on ollut hotelli jo ennen kansallispuiston perustamista. Okei, jos tuon periaatteen vielä voisikin hyväksyä, niin miten se oikeuttaa KOLMINkertaistamaan rakentamisen volyymin kansallispuiston sisällä?

Vaarallisinta Pallas-laissa on sen ennakkotapausluonne. Jos kerran Pallaksella saa rakentaa, niin miksei muissakin kansallispuistoissa?

 

Timo Juurikkala 12.10.2009

Siirry sivun alkuun