Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Vaalirahoitus: kampanjakatot korkealla

Lauri Tarastin vetämä vaalirahoitusta pohtinut työryhmä sai työnsä valmiiksi tällä viikolla. Loppuraportti ei ollut yksimielinen, vaan siihen sisältyi lukuisia eriäviä mielipiteitä - vääntö ja vänkääminen siis jatkuvat, varmaan hamaan maailman tappiin saakka!

Parasta raportissa on rahoituksen avoimuuden korostaminen: puolueiden rahoitus tulee näkymään verkossa ajantasaisena. Ainut ongelma tässä on se, että lahjoittaja on pakko paljastaa vasta, jos tuki on suurempi kuin 2000 euroa. Raja on liian korkealla - minusta 500 tai jopa 200 euroa olisi passelimpi.

Tarastin ryhmän enemmistö kannatti myös kampanjakattoja. Katot koskevat mediamainonnan volyymia, ei talkootyötä, kahvitteluja tai muuta pienimuotoisia ja vaikeasti seurattavia kampanjamuotoja. Raharikkaiden puolueet eli Kokoomus ja RKP vastustivat tätä, luonnollisesti (?).

Valitettavasti katot asetettiin ainakin tässä vaiheessa niin korkealle, että niillä leikataan vain aivan muutamia suurimpia kampanjoita. Kunnallisvaaleissa ehdotettu katto on 10 000 ja eduskuntavaaleissa 50 000 euroa ehdokkaalta!

 

Timo Juurikkala 16.10.2009

Siirry sivun alkuun