Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Linnan juhlissa

Eilen oli sitten tilaisuus osallistua kansakunnan kerman kekkereihin, pressanlinnan itsenäisyysjuhliin.

Olen aina epäillyt valehteluksi juhlakansan julkista todistelua linnan rennosta ilmapiiristä, mutta siellä oli oikeasti vallan mukava ja leppoisa meininki. Hauskat kokkareet: tanssia, sapuskaa, juomia eikä mitään väkinäisiä ohjelmanumeroita. Mieluusti menemme toistekin jos vain kutsu tulee! Eikä boolikaan ole ollenkaan niin heikkoa kuin Ilkka Kanerva väittää.

TV:n juhlalähetystä seurasi kuulemma yli kaksi miljoonaa katsojaa, mikä on uskomatonta. Mikä noissa bileissä voi kiinnostaa niin hirvittävästi? Linnan juhlista on tullut suurempi kansakuntaa yhdistävä tapahtuma kuin mistään urheilukilpailusta tai vastaavasta. Merkillinen juttu; onko tämä joku kansallisen identiteetin ja yhteenkuuluvuuden postmoderni ilmenemismuoto?

No, onhan pukukuningatarten kilpavarustelun saavutusten vertailu ja arviointi tietenkin moniulotteisempaa ja vivahteikkaampaa puuhaa kuin vaikkapa sen tarkkailu, kuka vikkelimmin juoksee sadan metrin päähän.

Ehkä sekin viehättää, ettei voittajan ja häviäjän nimeäminen ole niin yksiselitteistä - kuten ei oikeassa elämässäkään?!


 

Timo Juurikkala 7.12.2009
Kommentit

Sirpa Kohtanen (9.12.2009 01:53:53)

Moi Timo,
kirjoitan ajatuksiani. Voisit ihan hyvin hankkia edes vuokraten kunnon puvun. Tosi noloa, että Vantaalaiset eivät osaa pukeutua. Iha oikeasti. Se ei voi olla rahasta kiinni eikä periaatteesta. Jos Linnan juhliin on pakko mennä niin kyllä lähipiiristäkin varmaankin löytyy asiallisia pukuja.
Jopa lapseni Lassi pukeutuu mustaan pukuun opettajan pyynnöstä ja olemme hankkineet istuvan puvun. Lassi pukeutuu pyytämättäkin hänelle istuvaan pukuun.
Olisi myös mukava ja oikeastaan asiallista saada tietää sinun mielipiteitä tämän hetkisistä poliittisista asioista. Suurin huoli on tietysti Vantaalla opetuksen järjestäminen kaikkine kommervenkkeineen. Olemme myös huolestuneita siitä, että liitetäänkö MEIDÄT Helsinkiin. Mielestäni suurin osa vantaalaisista on Helsinkiin liittämistä vastaan. Ainakin, mitä minä olen kaupunkilaisten kanssa keskustellut, niin emme halua liittyä Helsinkiin.
Tässä nyt näitä heti tulleita asioita.
Yst. ja yhteistyö terveisin: Piipa Kohtanen Hiekkaharjusta

Siirry sivun alkuun