Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Linnan juhlissa

Eilen oli sitten tilaisuus osallistua kansakunnan kerman kekkereihin, pressanlinnan itsenäisyysjuhliin.

Olen aina epäillyt valehteluksi juhlakansan julkista todistelua linnan rennosta ilmapiiristä, mutta siellä oli oikeasti vallan mukava ja leppoisa meininki. Hauskat kokkareet: tanssia, sapuskaa, juomia eikä mitään väkinäisiä ohjelmanumeroita. Mieluusti menemme toistekin jos vain kutsu tulee! Eikä boolikaan ole ollenkaan niin heikkoa kuin Ilkka Kanerva väittää.

TV:n juhlalähetystä seurasi kuulemma yli kaksi miljoonaa katsojaa, mikä on uskomatonta. Mikä noissa bileissä voi kiinnostaa niin hirvittävästi? Linnan juhlista on tullut suurempi kansakuntaa yhdistävä tapahtuma kuin mistään urheilukilpailusta tai vastaavasta. Merkillinen juttu; onko tämä joku kansallisen identiteetin ja yhteenkuuluvuuden postmoderni ilmenemismuoto?

No, onhan pukukuningatarten kilpavarustelun saavutusten vertailu ja arviointi tietenkin moniulotteisempaa ja vivahteikkaampaa puuhaa kuin vaikkapa sen tarkkailu, kuka vikkelimmin juoksee sadan metrin päähän.

Ehkä sekin viehättää, ettei voittajan ja häviäjän nimeäminen ole niin yksiselitteistä - kuten ei oikeassa elämässäkään?!


 

 

Timo Juurikkala 7.12.2009

Siirry sivun alkuun