Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Sikaprovokaatio

Tänään eduskunnan kyselytunnilla sattui yllättävä välikohtaus, kun lehteriltä äkkiä pudotettiin roikkumaan suuri banderolli, jossa oli kuolleen sian kuva ja teksti "Tämänkö me haluamme tehdä eläimille?" Eduskunnan vahtimestarit poistivat mielenosoittajat pikavauhdilla ja istunto jatkuin pienen tauon jälkeen.

Minulle tilanteen teki jännäksi se, että olin pyytänyt puheenvuoron aikomuksenani kysyä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalta eläinsuojelulain uudistamisesta, sikalavideoihin viitaten!

Kuittasin puheenvuoroni aluksi välikohtauksen pahoittelemalla sitä ja toteamalla, etteivät tuollaiset provokaatiot kuulu eduskuntaan. Joku epäili välihuudossaan, että vihreät olivat tilanneet performanssin…

Ministeri Anttila vastasi kysymykseen asiallisesti ja lupasi toimenpiteitä. Hän on myös valmistelemassa systeemiä, jolla elintarvikkeiden ostaja pystyy varmistumaan lihan alkuperästä aina tuottajamaatilaan saakka.

Hyvä näin, mutta on se kyllä kumma ettei tähän ole ratkaisuja jo löytynyt - eihän siitä ole kuin pari vuotta kun vastaavat videot edellisen kerran järkyttivät kansalaisia!

 

 

Timo Juurikkala 17.12.2009

Siirry sivun alkuun