Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Hazard ja Halme

Kaarina Hazard kirjoitti Iltalehteen ansiokkaan ja ajatuksia herättävän kolumnin, jossa hän ruoti hiljattain kuolleen ex-kansanedustaja Tony Halmeen ja median suhdetta. Kirjoituksesta on nyt kuulemma tehty maailmanennätysmäärä eli useita kymmeniä kanteluita Julkisen sanan neuvostoon!

Vainajan käsitteleminen julkisuudessa räväkkään tyyliin heti kohta kuoleman jälkeen on tietysti hieman tahditonta, mutta Hazardin jutun kärki ei suinkaan ollut suunnattu itse Halmetta vastaan. Hazard lähinnä kummasteli keisarin uusia vaatteita: miten siloitellusti ja sankarimyyttiä luoden Halmeesta on kirjoitettu hänen kuolemansa jälkeen, vaikka miehen huume-, ase- ym. rikokset ovat laajalti tiedossa.

On miettimisen arvoista, miksi Halme nousi kansan syvien rivien keskuudessa lähes pyhimysmäiseen asemaan, mistä kertoo hänen saamansa äänivyöry vuoden 2003 eduskuntavaaleissa ja nyt tämä kohu yhdestä kolumnista. Halmeen varsinaiset aikaansaannokset jäivät kuitenkin jokseenkin olemattomiksi. Miksi "kansa" ei pettynyt Halmeeseen niin kuin muihin poliitikkoihin, jotka eivät ole kyenneet lupauksiaan pitämään?

Ilmiö on sukua sille, miten meillä suhtaudutaan Matti Nykäseen. Tähän myös Hazard viittasi kolumnissaan.

 

Timo Juurikkala 14.1.2010

Siirry sivun alkuun