Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Lehtomäki hapuilee

Helsingin kaavoittajien ahdistus pahenee: Sipoolta vallatulle alueelle ei näytä sitten niin millään mahtuvan tavoitteiden mukaista 30 tuhannen asukkaan aluetta. Niinpä pääkaupunkimme viisaat keksivät, että otetaanpa ja asutetaan Kapellvikenin Natura 2000 -alue! Saadaanpahan samalla viehättäviä rantatontteja rikkaita varten.

Natura-alueiden luontoarvojen tietoinen heikentäminen on ns. kiven takana: kyseessä pitää olla merkittävä yhteiskunnallinen etu sekä tilanne, jossa vaihtoehtoisia ratkaisuja ei ole. On vaikea kuvitella, ettei muutaman tuhannen asukkaan sijoittamiselle pääkaupunkiseudulla olisi vaihtoehtoja!

Natura-rakentamiselle tarvittaisiin poikkeuslupa valtioneuvostolta ja lisäksi siunaus Brysselistä, EU-komissiolta. On jokseenkin varmaa, ettei ainakaan komissio tuollaista lupaa antaisi.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäellä olisi ollut erinomainen tilaisuus lopettaa Helsingin joutavat horistelut heti alkuunsa, mutta mitä hän tekikään: lausui Hesarissa, ettei ota kantaa ja että mahdollisesti poikkeamisluvan edellytykset täyttyisivät!

Ympäristöministeriltä olisi odottanut ryhdikkäämpää linjaa luonnonsuojelun puolesta - vaikka keskustaväen angstinen perusasenne Naturaa kohtaan onkin hyvin tiedossa!

 

Timo Juurikkala 25.1.2010

Siirry sivun alkuun