Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Vapaavuori vihertyy vanhetessaan

Asuntoministeri Jan Vapaavuori kirjoittaa tämän päivän Hesarissa asiallisesti siitä, että seuraavaan hallitukseen olisi syytä saada ilmasto- ja energiaministeri. Energia-asiat siirrettäisiin työ- ja elinkeinoministeriöstä ympäristöministeriöön, ja myös liikenneasioiden siirtämisestä uuden ministerin alle voisi pohtia. Tässä ajattelussaan ministeri on erittäin hyvin ajan hermolla.

Samalla Vapaavuori tölväisee ansiokkaasti keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangasta, joka on useaan otteeseen horissut luonnonvaraministeriöstä, johon yhdistettäisiin maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö. Vapaavuori suosittelee mieluummin Tanskan kuin Venäjän mallia - monissa Euroopan maissa on tehty tämänkaltainen muutos, ja myös EU-komissiossa erillinen ilmastokomissaari.

Vanhastaan Jan Vapaavuori tunnettiin kovan linjan kokoomuslaisena, mutta hänen otteensa asuntoministerinä ovat olleet erittäin positiivisia. Hän on potkinut vauhtia sosiaaliseen asuntorakentamiseen, hillinnyt automarket-rakentamista, edistänyt energiaremontteja, kritisoinut Helsingin seudun onnetonta kuntarakennetta sekä kantanut suurta huolta ilmastonmuutoksesta.

Vielä kun Vapaavuori ryhtyy vastustamaan uusien ydinvoimaloiden rakentamista, olen valmis esittämään hänelle korkeinta mahdollista ei-vihreälle poliitikolle annettavaa kunniamerkkiä!

 

Timo Juurikkala 14.2.2010

Siirry sivun alkuun