Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Helsinki marttyyrina

Kauan odotettu Sipoonkorven kansallispuiston perustamisedellytysten selvitys julkaistiin viime viikolla. Helsingin reaktio asiaan oli odotusten mukainen: projektipäällikkö Matti Visanti oli "yllättynyt", kun Metsähallitus korosti selvityksessään ekologisten yhteyksien tärkeyttä. Hän paheksui sitä, ettei Metsähallitus ollut valmistelun aikana perehtynyt Helsingin suunnitelmiin!

Visanti ja Helsinki eivät siis olleet noteeranneet sitä, että Sipoon/Helsingin luontoalueiden väliset viherkäytävät ja -yhteystarpeet esiintyvät kaikissa maakunta- ja yleiskaavoissa sekä viherjärjestelmäselvityksissä, aivan kuten valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet edellyttävät. Ei ole Metsähallituksen vika, että Helsinki on suunnitellut asuntoja näiden viheryhteyksien päälle!

Projektipäällikkö Visanti on tietysti tuskissaan, kun Helsingin tavoite 30 000 asukkaan sijoittamisesta Sipoosta liitetylle alueelle ei onnistu. Kiukuttelun sijasta olisi kuitenkin syytä ottaa lusikka kauniiseen kouraan ja alentaa asukaslukutavoitetta esimerkiksi 15 tuhanteen. Natura-alueille ja tulvavaarasavikoille kun ei oikein voi asutusta sijoittaa.

 

Timo Juurikkala 22.2.2010

Siirry sivun alkuun