Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Vanhasen kumma boikotti

Pääministeri tuli näyttävästi julkisuuteen maitoasioissa: hän ilmoitti vaihtavansa ruokakauppaa, kun Klaukkalan S-Market siirtyy Arla Ingmanin maitoihin. Vanhanen on pahana, kun hyllystä ei enää löydykään tuttua Valion vaaleaa.

Myös Arlan maito on kuitenkin peräisin suomalaisten maajussien suomalaisista lehmistä. Siis Vanhanen ilmeisesti suivaantui siitä, että tanskalais-ruotsalaisessa omistuksessa oleva firma myy suomalaista maitoa.

Mihin pääministerin protesti tähtää? Mitä paheksuttavaa on Arla Ingmanissa? Miten kävisi Arlan kanssa sopimussuhteessa oleville karjatilallisille, jos kaikki toimisivat Vanhasen tavoin?

Asia olisi hieman paremmin ymmärrettävissä, jos ulkomaalainen yhtiö kauppaisi vaikkapa ruotsalaista maitoa. Vaikka siinäkin olisi sulattelemista: me elämme yhteisessä EU:ssa, jonka sisämarkkinoiden toimivuutta pääministerikin on melkein verissä päin puolustanut!

Vanhanen lienee nyt siirtynyt Klaukkalan K-Citymarketin asiakkaaksi - ehkäpä hän arvelee, ettei Cittarin valikoimissa ole ulkomaisten yhtiöiden tuotteita. Tai sitten hän on suutuspäissään päättänyt tehdä radikaalin liikkeen ja ryhtynyt käyttämään paikallisen Lidlin palveluita…

 

Timo Juurikkala 7.3.2010

Siirry sivun alkuun