Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Skinnari ratsastaa auringonlaskuun

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd) osoitti tänään olevansa teollisuuden juoksupoika ja auringonlaskun ratsastaja. Hän esitti tänään ydinvoimarakentamiseen ratkaisua kaksi plus yksi, ja hänen mielestään ydinvoiman voimakas lisärakentaminen on "välttämätön ja realistinen tavoite" ja "sillä Suomi pärjää maailmassa".

Skinnarin mielestä TVO:lle ja Fennovoimalle pitää antaa luvat heti ja sitoa seuraavan eduskunnan ja hallituksen kädet (!!) siten, että Fortumille lupa annettaisiin ensi vaalikaudella. Erikoinen käsitys parlamentarismista!

On valitettavaa, että noin vaikutusvaltaisella paikalla istuva mies lataa pelimerkkinsä auringonlaskun aloille. Hänen mielestään siis Suomen mahdollinen kukoistus tulevaisuudessa perustuu sähkön vientiin sekä massiivisesti energiaa käyttävään teollisuuteen. Talousvaliokunnan puheenjohtajalta sopisi odottaa jotain muuta kuin peruutuspeiliin tiirailua.

Ja työväenpuolueen (?) edustajan luulisi olevan kiinnostunut myös työllisyydestä. Ydinvoimalat ja energiaintensiivinen teollisuus työllistävät hyvin vähän väkeä verrattuna vaihtoehtoisiin kehityssuuntiin kuten uusiutuvaan energiaan ja osaamisintensiiviseen tuotantoon. Mutta ei - Skinnari on juossut Kokoomuksen ja suurteollisuuden lankoihin.

Demarit ovat joskus syyttäneet vihreitä arvaamattomuudesta ja epäyhtenäisyydestä. Vihreiden sisäiset linjaerot ovat kuitenkin kärpässarjaa verrattuna demarien ydinvoimakirjoon: eduskuntaryhmästäkin näyttää löytyvän kannatusta kaikille mahdollisille eri vaihtoehdoille!

Timo Juurikkala 12.4.2010
Kommentit

Mikko K. (13.4.2010 10:26:23)

Juurikkalan retoriikka alkaa jo lähennellä naurettavuutta. Vai auringonlaskun ala. Katsotaan 2020 paljonko kolemsta uudesta reaktorista riittää vientiin. Ennustuksista huolimatta emme voi tietää sähkön kulutuksen kasvua.

Energiaintensiivinen teollisuus ei ehkä suhteessa työllistä paljoa mutta työpaikat ovat tärkeitä alueille joissa tehtaat sijaitsevat. Yhtään uutta Kemijärveä tai Voikkaata ei tarvittaisi lisää.

Eikä ne vaihtoehtoiset ratkaisut toistaiseksi ole enempää työllistäneet vaikka niin väität. Mikä on yhden työpaikan hinta? Paljonko on tukieuroja syydetty jotta saadaan yksi tuulimylly rakennettua?

Mielestäni on hyvä asia että jotkut tahot ovat investoimassa suomeen. Se lisää uskoa tulevaisuuteen monella alalla. Ydinvoimainvestoitien varmistavat työpaikat mahdollistavat myös Juurikkalan ihanneyhteiskunnan vähittäisen syntymisen. Velkaantuvalla suomella ei ole varaa vihervirheeseen.

Siirry sivun alkuun