Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Pekkarisen pilkkeet

Hallituksen merkittävä uusiutuvan energian paketti hyväksyttiin tänään elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen esityksestä. Pääministeri Vanhanen julisti, että kokonaisuus vastaa kolmen ydinvoimalan energiantuotantoa. Mihin siis tarvittaisiin uusia ydinvoimaloita?

Vanhasen lausunto on kuitenkin hiukan hämäävä, sillä uusiutuvan paketin myötä syntyy sähkön ohella myös runsaasti lämpöenergiaa. Jäikö tähän Maurin mentävä aukko?

Sotkeeko pääministeri tahallaan asioita? Kansan on vaikea pysyä jyvällä, kun välillä puhutaan sähköntuotannon terawattitunneista ja välillä taas samalla mittayksiköllä kuvataan kokonaisenergiankulutusta.

Uusiutuvat puupolttoaineet korvaavat hiiltä, turvetta ja maakaasua, joten kokonaisuuden vaikutus hiilipäästöihin on tuntuva. Paketin myötä myös Suomen sitoumus uusiutuvan energian 38 prosentin osuudesta toteutuu. Uusiutuvien paketti synnyttää myös suuren määrän työpaikkoja, enimmäkseen maaseudulle puunkorjuuseen ja kuljetuksiin. Tätä on syytä tervehtiä ilolla.

Pekkarisen ydinvoimaesitystä odotetaan lähipäivinä. Kun nyt on hyväksytty askelmerkit kolmen ydinvoimalan tasoisesta energiantuotannon lisäyksestä, voisi olettaa, ettei yhdellekään voimalalle annettaisi lupaa.

Uskaltaisiko Pekkariseen luottaa?

 

Timo Juurikkala 20.4.2010

Siirry sivun alkuun