Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Stora Enson kiitokset

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen läväytti toissapäivänä pöytään esityksen kahdesta uudesta ydinvoimalasta. Perusteluissaan hän korosti muun muassa metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamista ja Suomeen tehtäviä teollisuusinvestointeja. Metsäteollisuuden edustajat näyttivät tv:ssä hangon kekseiltä.

Mutta heti seuraavana päivänä Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen kiitti Pekkarista käytännössä: Varkauden tehtaan sanomalehtipaperilinja lakkautetaan ja 200 työtöntä tulee lisää! Ajoitus oli jokseenkin täydellinen, kiitoksena juoksupoikana olemisesta ministeriä sylkäistiin silmille.

Tapausten kulku paljastaa tosiasian, joka toki on ollut tiedossa. Metsäteollisuuden toimintaedellytykset ovat laskusuunnassa Suomessa, eivätkä mitkään ydinvoimapäätökset muuta tätä tosiasiaa. Paperin menekki on vähenemässä.

Metsäyhtiöt ovat kuitenkin tyytyväisiä ydinvoimapäätöksiin, koska he arvelevat tekevänsä rahaa paremmin sähköllä kuin metsäpuolen tuotteilla.

Hipheijaa, Suomen keskeinen vientituote on 2020-luvulla ydinsähkö! Saamme toki rahaa tästä verrattain matalan jalostusasteen tuotteesta - mutta saamme myös ristiksemme riskit ja ydinjätteet.

Siinä se on: Pekkarisen, kokoomuksen ja metsäteollisuuden tulevaisuusvisio.

 

Timo Juurikkala 23.4.2010

Siirry sivun alkuun