Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Anttila lahtaa ympäristöhallintoa

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila on taas tänään esittänyt ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön yhdistämistä. Kepu ei hellitä - puolue on ottanut missiokseen ympäristöhallinnon alasajon, ottaen esimerkkiä itänaapuristamme.

Keskustan näkemyksen mukaan ympäristöasioilla on Suomessa liian suuri painoarvo, ja siksi ministeriö voidaan lakkauttaa. Sen jälkeen luonnonvaroja voitaisiin hyödyntää esteettömämmin.

Näkemys on läntisessä maailmassa hyvin poikkeuksellinen. Lähes kaikki puolueet ovat ymmärtäneet, että ympäristön ja ilmaston vaaliminen ovat kohtalonkysymyksiä maailman tulevaisuudelle. Mutta kepu kokee ympäristöhallinnon vain haittatekijänä luonnonvarojen ryöstöviljelyn tiellä!

Ministeri Anttila ei kuitenkaan kehtaa kertoa perusteitaan avoimesti, vaan verhoaa ministeriön lakkauttamisen byrokratian vähentämisen kaapuun. Ketunhäntä paistaa kainalosta kuitenkin kauas.

Ympäristöministeriön kohtalo ratkeaa pitkälti ensi kevään vaaleissa ja niiden jälkeisissä hallitusneuvotteluissa. Onneksi gallupit ainakin nyt näyttävät keskustalle sellaisia kannatuslukemia, että kepu ei luultavasti pääse määräämään tahtia…

 

Timo Juurikkala 30.5.2010

Siirry sivun alkuun