Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Murheellinen päivä

Eduskunta hyväksyi sekä Teollisuuden Voiman että Fennovoiman periaatepäätöshakemukset uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi, ja vieläpä aika karuin numeroin. Näin Suomi on valinnut tien, jossa kestävän energiajärjestelmän kehittäminen ja rakentaminen siirtyy yhä kauemmaksi.

Ydinvoiman massiivinen lisärakentaminen syö panoksia ja mielenkiintoa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden kehittämiseltä. Sähköä on tulossa tarjolle paljon yli oman tarpeemme - ei ole enää kannustetta kehittää vaihtoehtoisia polkuja.

 

Samalla Suomesta tulee ylivoimaisesti maailman suurin ydinjätteen tuottaja asukasta kohden laskettuna.

 

Päätökset tehtiin vastoin kansan enemmistön mielipidettä. Tein käsittelyn aikana esityksen, että jatkossa mahdollisesti ilmaantuvat uudet ydinvoimahakemukset saatettaisiin kansanäänestykseen, jotta tämänkaltainen tilanne ei enää voisi toistua. Luonnollisesti tämäkin ehdotus kaatui äänestyksessä.

 

Mieliala on nyt matalalla.

 

Elämä kuitenkin jatkuu, ja samoin jatkuu työ vihreämmän ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

 

Tämä taistelu hävittiin mutta vielä tulee niitäkin tilanteita, joissa ympäristön, luonnon ja kestävän tulevaisuuden puolella olevat voittavat!

 

Timo Juurikkala 1.7.2010
Kommentit

Hannu Oskala (1.7.2010 21:06:36)

Olen samaa mieltä itse päätöksen kehnoudesta, mutta tuo "tehtiin vastoin kansan enemmistön mielipidettä" on kyllä mahdottoman huono argumentti.

Suomessa on edustuksellinen demokratia, jossa valtaa käytätte te, kansan vapaissa vaaleissa valitsemat kansanedustajat.

Usein on myös niin, että kansan mielipide on eri kuin valistuneiden edustajien. Vaikkapa homoparien adoptio-oikeuden tai muiden liberaalien uudistusten takana ei ainakaan perussuomalaisten tai kristillisten mielestä ole ollut "kansa", eikä aina varmasti myöskään gallupien mukaan.

Silloin päätökset sopivat meille vihreille. Nyt on toisin päin. Näin se menee.


ROLUtgLIyowbpTaHW (25.9.2012 23:10:37)

I have used John to repair my old road bike. He oeredrd a rear rim and cassette. Made it feel like a new bike. Great guy to work with. He does what he says for how much he says plus he is right on the Newton Bike path which is also a plus

Siirry sivun alkuun