Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Turvenuijailua

Valtiovarainministeriön energiaveroehdotuksen yksi positiivisimmista seikoista oli turpeen verotuksen aloittaminen. Ehdotuksessa verotaso oli kuitenkin kohtuuttoman matala, ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk!!) onnistui vielä budjettiriihessä puolittamaan sen.

Turpeen tukeminen on kepulaista pekkarointia pahimmillaan. Turpeen hiilidioksidipäästöt ovat kivihiiltäkin mustemmat, ja lisäksi turpeen nosto pilaa soita, maisemia ja huomattavassa määrin myös vesistöjä. Turpeen käyttöä pitäisi vähentää rajusti.

Mutta elinkeinoministeri toimii täysin toiseen suuntaan, tietenkin aluepoliittisin perustein. Tuohan turve työtä maaseudulle!

Kuitenkin nyt ollaan käynnistämässä massiivista metsäenergian käytön lisäämistä, joka tuo monin verroin enemmän aktiviteettia maalle. Mutta eihän keskustaministerille mikään riitä! Juuri tässä kohdin olisi ollut oiva hetki lopettaa turpeen perusteeton suosiminen.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Ainut myönteinen asia on, että nyt turpeen verottamisessa on saatu pää auki. Veroa vain pitäisi korottaa paljon enemmän ja paljon rivakammassa tahdissa kuin miltä nyt näyttää.

Timo Juurikkala 20.8.2010
Kommentit

Ykä (20.8.2010 13:02:27)

Talouselämä-lehti muotoilee asian etusivullaan näin:
Turvejunttien kuningas teki sen taas


Meko (21.8.2010 14:21:24)

Sori, sun blogi ei toimi, eli viestejä mahtuu vain ensimmäiselle sivulle.
Eli tähän yhteyteen edelleen Östersundomista omanlaistaan turvenuijailua:
”Olemme ehdottomasti tätä vastaan. Metrosuunnitelmahan on hyvin ristiriitainen Sipoonkorven kansallispuistosuunnitelman kanssa, Natura-alueen viereen on suunniteltu metroasemia”, sanoo Vantaan vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen.
- eli raideliikenne on perkeleestä ja jatketaan henkilöautolinjalla Nurmijärville. Kiitos, Vantaan vihreät!


uLGgQzzbC (26.4.2012 14:49:32)

I'd venture that this airtlce has saved me more time than any other.


DzTq4kyJ7dov (24.3.2017 00:07:58)

Your post is a timely coribtnution to the debate

Siirry sivun alkuun