Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

VR ja talvisota

Junaliikenne on taas takkuillut, kun lunta ja pakkasta on piisannut. Liikenneministeri Anu Vehviläinen tuskastui näyttävästi omalla vastuualueellaan (!) ilmenneisiin ongelmiin ja pyysi VR:ltä ja Liikennevirastolta selvityksen raideliikenteen talviongelmista. Selvityksen keskeinen ehdotus on masentava: talvikausien ruuhka-ajan junien määrää pitäisi vähentää!

Pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmä nojaa vahvasti raiteisiin, eikä tärkeiden ruuhkavuorojen vähentämistä voi mitenkään pitää onnistuneena ajatuksena. Tällä tyylillä ihmisiä vain houkutellaan entistä enemmän käyttämään omaa autoa. Ruuhkat ja ilmastopäästöt lisääntyvät.

Tietysti jokainen ymmärtää, että pakkasessa ja tuiskussa junaliikenteen pyörittäminen on haastavampaa kuin leppeänä kesäpäivänä. Voisi kuitenkin kuvitella, että Suomeen olisi kertynyt "snow-how´ta" muuallekin kuin Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Ja tietoa lienee maailmallakin - lehtijuttujen mukaan esimerkiksi Venäjällä ja Sveitsissä junaliikenne ei ole moksiskaan pikkupyryistä ja paukkupakkasista. Ei tässä kuitenkaan ole kerralla tullut mitään puolen metrin lumimälliä!

Helsingin kaupunki on tupeksinut katujen talvikunnossapidossa suunnilleen VR:n tyyliin - tavallisen kaduntallaajan suuntaan näyttää, etteivät julkishallinnon organisaatiot ole oppineet viime talvesta mitään.

Stadi käynnisti kovan polemiikin seurauksena "lumisodaksi" nimetyn projektin jotta kartsat saataisiin asialliseen kuntoon.

VR:n ja Liikenneviraston pitäisi varmaan ampua muutama mainilan laukaus ja julistaa talvisota alkaneeksi. Talvisodan henkeen kuuluu se, ettei heti antauduta vaikka vihollinen on vahva...

Timo Juurikkala 9.1.2011
« edellinen | 1 | seuraava »

Kommentit

Junalla Töihin (15.1.2011 18:13:53)

Näin juuri! Tämä "ratkaisu" raideliikenteen ongelmiin on sanalla sanoen uskomaton.

Olette muuten niitä harvoja poliitikkoja,
joita pk-seudun junakatastrofi kiinnostaa. Edes kommentin verran. Pisteet siitä.
Harmi ettei täältä Helsingin puolelta löydy yhtään. Voisin luvata ääneni.


RVRiOusOaWJvfwRro (26.9.2012 16:06:20)

Poliitikot haluaa suirua kuntia, suirua kouluja ja suirua ongelmia. Kun ne on saatu aikaseksi sitten huudetaan apuun poliiseja, pappeja, piispoja, psykologeja ja psykiatreja. Suurkunnat on kuin tehty suuryritysten ja ylikansallisten yritysten tarpeita varten. Niille4 on paremmat rahkeet voittaa ulkoistamisen tuloksena syntyvie4 tarjouskilpailuja, koska tarjouspyyntf6jen koko kasvaa pienille paikallisille yrityksille liian suuriksi.Mite4 kauemmaksi kunnan raja siirtyy site4 vaikeampi on alueen asukkaiden kilpailuttaa kuntia keskene4e4n, koska tyf6sse4ke4yntimatkat kasvaa naapurikunnasta liian pitke4ksi. Alueellinen monopolikunta on kunnanjohdon unelma. Ei ole taksa- eike4 verf6e4yrikilpailua. Tai se on alueen asukkaiden ulottumattomissa.Viele4 je4e4 Muurame verokilpailemaan Jyve4skyle4n kanssa. Kiusallista. Asialle te4ytyy tehde4 jotain.Je4rkytte4vinte4 on se, ette4 aluen kunnat sopivat esim. yhtene4isiste4 pe4ive4hoitomaksuista. Siis keskine4isen kilpailun rajoittamisesta!Ei vain joskus vaan hyvin usein tuntuu, ette4 sine4 pe4ive4ne4 kun joku ehdokas on pe4e4ssyt edustamaan valitsijoitaan he4n unohtaa keite4 varten he4nen piti olla valtuustossa. Samaistuminen e4e4neste4jiin loppuu ve4littf6me4sti ja sijalle astuu samaistuminen kunnan virkamiehiin.


AdKOYTsL (3.7.2013 21:25:38)

Tais olla inspired by -tyyppinen juihsnuntarana.Ke4vin pari viikkoa sitten Helsingin ite4isesse4 kaupunginosassa silloin, kun ole ne e4lyttf6me4t helteet. Matkalla kauppaan edelle4ni ke4veli pari todellista onnetarten ottolasta, joista toisella oli joku abi-huppari vuosikurssia 2001. Naama ruvella he4n sanoi kaverilleen, ette4 te4ne4e4n oli liksape4ive4, joten ostetaan kaljat ja menne4e4n rantsuun.Illalla voi saunan terassilla sitten miettie4, ette4 se, mite4 mine4 kutsun veroksi, joku toinen kutsuu palkaksi. Hohhoijaa...


fFPZTGGGOKAtK (4.7.2013 09:28:55)

Лучшие силы брошены - Ленинградский военный округ. Colonel General Valery Gerasimov is the commander of Leningrad Military District and was the cnmmandiog officer of the operation against Norway.


UT3eRjpTxK (24.3.2017 00:15:08)

All of these articles have saved me a lot of headschea.

« edellinen | 1 | seuraava »
Siirry sivun alkuun