Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Taas Vuotos!

Alun perin hautakivi on ollut kai symboli sille, että kuolleiden ei pidä nousta haudoistaan. Mistähän löytyisi sellainen kalliopaasi, jonka alta Vuotoksen tekoallas ei enää pystyisi nousemaan? On se vaan kumma, ettei tässä maassa uskota edes korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä!

Lapin liitto on tilannut Kemijoki Oy:ltä selvityksen tulvahallinnasta Kemijoen alueella. Yhtiö ei malttanut olla esittämättä yhtenä vaihtoehtona taas Vuotoksen altaan rakentamista. Uskomatonta!

Tietysti koko homman voi ajatella olevan osa Pohjois-Suomen paikalliseen vaalikampanjaan kuuluvaa teatteria. Valittu tyylilaji on farssi. Tässä näytöksessä keppihevosena esiintyy ilmastonmuutoksen lisäksi tulvasuojelu.

Vuotoksen alueen allasrakentaminen on tosiasiassa monen lukon takana. Rakentaminen ei nykyisen vesilain puitteissa ole mahdollista ja myös Vuotoksen alueen Natura 2000 -status on este vesivoiman rakentamiselle. Tulvantorjunnan nimissä ei Natura-alueille voi altaita rakentaa.
 
Tulvasuojelu on sinänsä järkevää yhteiskunnallista varautumista, mutta joku tolkku siinäkin puuhassa pitää olla.

Kemijoki Oy:n selvityksen perusteluissa viitataan ilmastonmuutoksen tuomaan sadannan kasvuun. Talvisadannan arvioidaan kuitenkin kasvavan etupäässä Etelä- ja Keski-Suomessa ja lämpenemisen edetessä kevättulvat vähenevät koko maassa. Ilmastonmuutos todennäköisesti vaikuttaa Lapissa enemmän tulvien ajoittumiseen kuin vesistöjen virtaamien kasvuun.

Silti on tarpeellista miettiä Rovaniemen kaupungin tulvariskejä - Australiasta ja Brasiliasta on juuri nähty karuja kuvia tuhotulvista. Mutta luonnonsuojelualueiden hukuttaminen ei ole hyväksyttävä ratkaisu.

 

Timo Juurikkala 18.1.2011
Kommentit

hiLOBTMyTvQa (28.12.2011 21:52:02)

Four score and seven minutes ago, I read a sweet article. Lol thnaks


hRX68F5Rj (3.7.2013 02:48:16)

Amen!!! Rejoice!!!We are awed and humbled by God's great love, and also the sporupt and prayers we received from so many people. May the Lord bless each one of you for blessing us in this way.And thank you also for continuing to pray for us as we go from here. We have many decisions to make now as we focus once again on Nicaragua.Again, thank you, and may the Lord be praised!!!


XZyzykhpVPkwQGqRzLc (3.7.2013 10:54:15)

yes..it does not exist it was not a church but a lvniig house..not ready but it survived several years..those who think wood worms would destroy it we have wooden houses in the north of russia and they are pretty safe even 100 years later..if you cut the wood in a proper time in a proper place,,but this building is now in our memory(((


SYO5DAwAv (23.3.2017 23:11:06)

Thinking like that is really imiessrpve

Siirry sivun alkuun