Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Uutta otetta metsiin

Metsänkäsittelymenetelmien monipuolistamista käsitellyt työryhmä on jättänyt tänään mietintönsä maa- ja metsätalousministeriölle. Työryhmä tekee koko joukon myönteisiä ehdotuksia, joiden myötä avohakkuu-monokulttuuri saadaan meiltä loppumaan. Vihdoinkin valoa tähän ikuisuusaiheeseen!

Työryhmän työn taustalla on metsänkäsittelytapojen monipuolistamisen tarve. Metsänomistajien arvot ovat takavuosikymmenistä muuttuneet, ja monet haluaisivat pitää metsänsä metsän näköisinä, vaikka ottaisivatkin sieltä puunmyyntituloja. Myös luonnon monimuotoisuuden vahvistamisen suunnalta on paineita metsien hoitotapojen muutoksiin.

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan erirakenteinen metsänkasvatus (jatkuva kasvatus) on myös taloudellisesti yhtä edullista tai jopa edullisempaa omistajalle kuin perinteinen päätehakkuutouhu. Lisäksi tuloja kertyy tasaisemmin.

Työryhmän ehdotuksien mukaan metsälakia tullaan väljentämään niin, että metsänomistaja voi nykyistä paljon vapaammin valita tavan jolla metsiään hoitaa. Tämä tulee varmasti vähentämään avohakkuita, mikä on yksinomaan hyvä asia sekä virkistyksen että luonnon monimuotoisuuden kannalta. Ja monet metsänomistajat tulevat onnellisemmiksi - heidä ei enää tarvitse käydä käräjiä jos eivät avohakkaa.

Nyt vain pykälät nopeasti valmisteluun niin, että uljas uusi metsälaki voidaan hyväksyä heti tulevan eduskunnan alkutaipaleella!

Timo Juurikkala 19.1.2011
Kommentit

MMaJ546Jge (12.10.2015 19:37:34)

Taustalla voikin olla palojn mielenkiintoisempana tekije4ne4 rahvaanomaisen kansan sivistyneisyys ne4iden puoskarointien suhteen. Eikf6s viimeisen parin vuoden aikana ole tullut useampikin tutkimus, jossa sokotuksen puuttuessakaan ei ole tullut edes merkitte4ve4e4 placeboeroa ryhmien ve4lille. Muistelisin, ette4 te4ste4 lf6ytyy ainakin homeopatialle ja akupuntiolle esimerkit...Voisikohan olla, ette4 ihmisten tietoisuus tehottomuudesta alkaa syf6de4 myf6s rituaalien "hoivavaikutusta".


X4oaDeCVZbVv (24.3.2017 00:10:43)

How could any of this be better stated? It coldnu't.

Siirry sivun alkuun