Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Tukholman malli

Metropolikeskustelu on ollut pahasti jumppasessa sen jälkeen, kun Vantaan valtuusto torppasi Helsinki-kuntaliitoksen valmistelun jatkamisen. Tämä on hiukan yllättävää, sillä eihän Helsinki-Vantaan syntyminen olisi sinällään ratkaissut ainuttakaan metropoliamme piinaavista ongelmista: maankäytön suunnittelua, joukkoliikenteen kehittämistä, alueellisen eriytymisen haastetta.

Helsingin metropolialueen merkitys koko Suomelle on suuri. Siksi myös valtiovallalla on kiinnostusta alueen kehittämiseen. Tarvittavat ratkaisut ovat niin isoja, etteivät ne varmaan ikinä tule syntymään kuntien omasta aloitteesta. Valtion ohjausta tarvitaan.
 
Pääministeri Mari Kiviniemi otti viikonloppuna kantaa Tukholman hallintomalliin ja piti sitä mahdollisena myös meidän oloissamme. Tukholmassa maankäyttö, liikenne ja sairaanhoito on uskottu seutuhallinnolle, jonka ylimpänä elimenä on suorilla vaaleilla valittu valtuusto.

Erittäin tervetullut kannanotto Kiviniemeltä. Seudullisen tason asioiden hoitamiseen tarvitaan seudullisen tason päättäjät. Yksittäiset ja satunnaiset kuntaliitokset ovat tämän rinnalla näpertelyä.

 

Timo Juurikkala 7.2.2011
Kommentit

JhwqHxDLdnZRuPSgEy (6.8.2011 23:22:06)

That's not just the best answer. It's the beestst answer!


jp2hkvPcyG (12.10.2015 19:49:46)

Hei! nimimerkki:KuntalainenX Kiitos esinnne4kin kommentistasi ja tuestasi toiminnallemme, johon olemme jokainen pe4e4tyneet pohdittuamme asioita kukin omasta ne4kf6vinkkeliste4 katsoen. Heinola Nyt ryhme4 (HeNy)tulee toimimaan samoista le4htf6kohdista, kuin kunnallisvaaleissa esille tuodut ARVOT olivat ja ovat edelleen osaltamme.Tuemme avointa ja keskustelevaa politiikkaa itsene4isen Heinolan puolesta ja ryhme4mme ovet ovat avoimet muillekin valtuutetuille, jotka jakavat kanssamme oikeudenmukaisen ja avoimen pe4e4tf6ksenteon kunnallisessa pe4e4tf6ksenteossa Heinolan ja sen asukkaiden hyve4ksi. Rinnevaara asiaan en ota te4sse4ke4e4n kantaa, sille4 sen aika tulee sitten, kun kaikille valtuutetuille on toivon mukaan saatu jaettua kaikki oleellinen tieto, jota valtuutettu tarvitsee pe4e4tf6ksenteon pohjaksi!!Kaikille ihmisille pite4e4 antaa mahdollisuus! Itse vastustin valiokunnan perustamista ja olisin toivonut kaikkien valtuutettujen istuvan tiukasti paikoillaan ja ottavan vastaan tietoa, mutta valmiiksi asenteelliset henkilf6t vaikuttivat vahvasti monien uusien valtuutettujen pe4e4tf6kseen marssia ulos infotilaisuudesta! Ilolla totean vahvan kansalaismielipiteen ja sen ilmaiseman positiivisen palautteen, jota olen (olemme) saaneet runsaasti HeNy ryhme4n perustettuamme. Valtakunnallisen uutiskynnyksenkin asia ylitti (Hesari ym.), koska Hannele Re4mf6 on mukana, vaikka he4n ei ryhme4e4 perustanutkaan (uutisoitiin ve4e4rin).Meille4 ei viele4 ole mite4e4n varsinaista tukiryhme4e4, joka voisi esim. je4rjeste4e4 ko. keskustelutilaisuutta josta mainitset ehke4 senkin aika viele4 tulee.Uskon, ette4 poliittisenpe4e4tf6ksenteon kulttuuri Heinolassa alkaa muuttua jatkossa.yste4ve4llisesti Risto Turunen, kaupunginvaltuutettu


0FX8fooazR (23.3.2017 22:56:13)

It's great to read something that's both enjoyable and provides pramgatisdc solutions.

Siirry sivun alkuun