Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Niinistö puheenjohtajaksi!

Vihreiden puoluekokous valitsee kesäkuussa puheenjohtajan. Kisaan ovat ilmoittautuneet istuvan pj:n Anni Sinnemäen lisäksi Outi Alanko-Kahiluoto, Mika Flöjt ja Ville Niinistö. Puheenjohtajan valinnasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys puolueen jäsenten kesken.

Karvaan vaalitappion jälkeen Vihreät pyrkii tietysti uuteen nousuun. Aatetta on kirkastettava ja viestintää terävöitettävä. Vaikka tappiota ei tietenkään voi sälyttää vain Anni Sinnemäen niskoille, on minusta uuteen nousuun parempi lähteä uusin keulakasvoin.

Outi Alanko-Kahiluoto on kunnostautunut köyhien ja syrjäytyneiden asioiden ajajana. En kuitenkaan näe hänessä sellaisia johtajaominaisuuksia tai neuvottelutaitoja, joiden avulla puolueen uusi nousu näyttäisi todennäköiseltä. Outi on mielestäni enemmän "yksilöurheilija".

Uuden(kin) puheenjohtajan on syytä olla kansanedustaja, jotta hän on riittävän hyvin selvillä päivänpolitiikasta. Tästä syystä Mika Flöjt ei tule kyseeseen, vaikka hänen ympäristö- ja luonnonsuojelupainotuksensa ovatkin ilahduttavan vahvat. Mika on myös tuiki tuntematon yleisölle.

Kannatan Ville Niinistön valitsemista Vihreiden puheenjohtajaksi. Ville on nopeaälyinen ja skarppi ja hänellä on myös kokemusta tiukoista paikoista eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Ville osaa myös nähdä laajoja kokonaisuuksia eikä sorru näpertelyyn.

Ei Villekään täydellinen ehdokas ole: hän on välistä liian teoreettinen ja akateeminen. Lisää juurevuutta ja persoonaa peliin niin hyvä tulee!

Lisäksi toivon Villeltä vankkoja luonnon- ja ympäristönsuojelupainotuksia.

Timo Juurikkala 12.5.2011
« edellinen | 1 -2 -3 -4 -5 -6 | seuraava »

Kommentit

Hanna Kotta (12.5.2011 23:04:17)

Kiitos Timo! Olen miettinyt, miksi Ville. Tässä oli taas hyviä näkemyksiä. Koska sinua ei voi äänestää tähän tehtävään, valitsen Villen.


Maria Salonen (16.5.2011 22:15:45)

Timoa voi äänestää varapuheenjohtajaksi!

Itse haluaisin edelleen nähdä naisen Vihreiden puheenjohtajana, ja toivon Annin saavan jatkokauden, tai Outin nousevan tilalle. Ei Niinistökään huono vaihtoehto ole, mutta kun vaimonsakin on vihreä poliitikko, olkoonkin että Ruotsissa, pelkään, että kokemuksensa muusta elämästä ja maailmasta jäävät sivuosaan.


AQjbBmIA (24.6.2011 07:42:29)

Now I know who the brainy one is, I´ll keep looknig for your posts.


KswNPahFhP (24.6.2011 18:25:47)

Tip top stuff. I'll exepct more now.


hHNBuQjjHYmSOyxWwN (25.6.2011 03:52:16)

Haha, shuodln't you be charging for that kind of knowledge?!

« edellinen | 1 -2 -3 -4 -5 -6 | seuraava »
Siirry sivun alkuun