Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Kouluväkivallasta

Kouluissa tapahtuva väkivalta on noussut julkiseen keskusteluun viimeaikaisten vantaalaistapahtumien johdosta. On hyvä, että peruskoulun ja erityisopetuksen haasteista keskustellaan laajasti.

Terve, tavalliseen tapaan kehittyvä lapsi ei käytä väkivaltaa koulutovereitaan tai koulun henkilökuntaa kohtaan. Monissa kouluissa lyömiset, potkimiset ja puremiset ovat kuitenkin varsin tavallista arkipäivää. Toimin par'aikaa erityisluokanopettajan sijaisena Vantaalla ja minulla on aitiopaikka seurata koulun arkea.

Koulu on lapsen työ. Jos aikuinen ei psyykkisten tai sosiaalisten syiden vuoksi ole työkykyinen, hän saa sairaslomaa. Lasten kohdalla asia on toisin: jokaisella on oikeus ja velvollisuus käydä koulua, oli sitten työkykyinen tai ei. Eihän lapsi voi yksin kotonakaan olla.

Hoitava taho saattaa ilmoittaa, ettei lasta pystytä auttamaan psykiatrisin keinoin. Lapsi voi olla liian sairas hoitoon.

Mutta ei pelkkä erityisluokkasijoituskaan riitä lapsen kuntouttamiseen. Millaisen "hoitoympäristön" tarjoaa erityisluokka, jonka kaikilla jäsenillä on vaikeita ongelmia? Ryhmän normit muotoutuvat väkisin varsin poikkeaviksi - näissä ympyröissä on normaalia, että pinnan palaessa potkitaan, lyödään ja heitellään tavaroita, koska kaikki tekevät niin. Voidaanko olettaa, että joku kuntoutuu? Erityisluokkasijoitus ei ole psykiatrista hoitoa - eikä sen ole tarkoituskaan olla. Kovahermoiset ammattilaiset harjoittavat selviytymistaistelua ja ovat koko ajan valmiudessa estämään pahimmat väkivallanteot ja päällekarkaukset. Usein päivän tärkein tavoite on, että selvitään ilman fyysisiä vammoja.

Erityisoppilaat tarvitsevat joustavia opetusjärjestelyjä ja paljon tukea. Vantaan erityisopetuksen kehittämissuunnitelma on oikeansuuntainen: jatkossa lapset käyvät koulua pääsääntöisesti lähikoulussaan, tarvittaessa tuettuina.

Pahin uhka tälle hyvälle kehityssuunnalle on säästösuunnitelmat: jos koulunkäyntiavustajia vähennetään tuntuvasti, ei lapsille pystytä järjestämään tarpeellista tukea. Onneksi nyt kuitenkin näyttää siltä, että valtuuston enemmistö on tulossa Vihreiden ja Vasemmiston linjoille siinä, että kouluavustajaleikkaukset peruutetaan. Kerrankin järki on voittamassa! Samalla on varmistettava, että oppilashuollon tukitoimintoja vahvistetaan; riittävä kouluterveydenhuolto sekä kuraattori- ja psykologipalvelut ovat välttämättömiä jotta lapset saavat tarvitsemansa tuen.

Timo Juurikkala 18.10.2012
Kommentit

DxiTZuLozD (13.12.2012 15:55:40)

From what's given, since it looks like you were cut off :First, I would try to avoid using pronouns like I since is takes away from the vatilidy of your position. Also, the representation of your facts is a bit choppy. Try something like The presence of racial bias, inadequate representation and false evidence in the court system has led to at least 350 innocent deaths by means of the death penalty. Eliminating the interesting fact parts of your speech will make you sound much more sophisticated and will likely lead to a higher grade. The cause and effect sentence structure also makes for a less staccato argument by following the logical sequence of events. I might be a good idea to calculate the amount it will take to kill the 3,230 inmates on death row and working that into your paper. It will be a good, sobering concept that the death of these individuals is so steeply priced. If life is precious, how can we place such a large fee on it?Try switching your other sentences around to change the flow and I think you'll have a good argument on your hands! Good luck!


FtlKiXoPdhaYe (13.12.2012 16:29:20)

Ihr seht hier ein etwa 38 Meter hohes Holz-Hochhaus mit insgesamt 12 Stockwerken. Und scbnheiar finde nicht nur ich, dass Metall und Beton generell fcberbewertet werden. Der gute Konstrukteur dieses bezaubernden kleinen man kf6nnte es durchaus schon fast ein kleines Schlodf nennen, ja hat fcber einen le4ngeren ohne Rfccksicht auf Bauvorschriften (im Ort sind scbnheiar nur maximal dreistf6ckige Gebe4ude erlaubt) sein kleines Eigenheim ausgebaut und ist nun stolzer einer Sehenswfcrdigkeit, die alle anderen Gebe4ude im Ort um Einiges fcberragt. Weitere Bilder findet ihr bei englishrussia.com.


PxunieANegh (1.8.2015 20:38:10)

Hey Troy! I moved to Chicago in May to write and recrod the next CA recrod. I am also into some other creative projects that are Cousin Affect related out of Chicago. Keep checking back. We've got all sorts of things coming soon!


b96Gh1V0V (12.10.2015 20:30:20)

heii ihan pakko sanoo et sulla on kyl aivan ihana blogi :) tykke4e4n kauheesti myf6s sun tyislyte4 ! jatka samaan malliin ;D leave-world.blogspot.com

Siirry sivun alkuun