Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Vantaan Energia pois Fennovoimasta!

Saksalainen energiajätti E.ON ilmoitti eilen vetäytyvänsä Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta. Ydinvoiman vastustajille tämä on ilouutinen, sillä hyvin todennäköisesti se merkitsee koko Pyhäjoelle suunnitellun hankkeen kaatumista. On vaikea uskoa, että E.ONin 34 prosentin osuudelle Fennovoimasta löytyisi innostunut ostaja.

E.ONin suunnanmuutos on merkittävä, sillä yhtiö ilmoittaa keskittyvänsä jatkossa enemmän uusiutuvaan energiaan. Hyvä linjaus yhtiöltä, sillä ydinvoima on auringonlaskun ala - Fukushiman jälkeisessä maailmassa ydinenergia on entistä huonommassa huudossa. On todennäköistä, että mahdolliset uudet hankkeet tulevat seuraamaan Olkiluoto 3:n viitoittamaa tietä: aikataulut ja kustannusarviot venyvät ja paukkuvat.

Lisäksi sähkönkulutuksen suhteen näyttää käyvän juuri niinkuin vihreät ennustivat Suomen ydinvoimapäätöksiä tehtäessä vuonna 2010: kokonaiskulutus ei näytä kasvavan. Ylenmääräiselle ydinvoimalle ei meillä ole tarvetta.

Vantaan Energia Oy on muutaman prosentin osuudella mukana Fennovoiman hankkeessa. Nyt meidän energiayhtiömme olisi korkea aika lukea ajan merkkejä ja mitä pikimmin ottaa mallia E.ONista irtaantumalla koko kalliista, riskialttiista ja turhasta hankkeesta!

Timo Juurikkala 25.10.2012
« edellinen | 1 -2 -3 -4 | seuraava »

Kommentit

Jari Natunen, Vantaa (26.10.2012 23:43:32)

Hyvin kirjoitettu
ja pätee tietysti muihinkin kunnallisiin sähköyhtiöihin ja Helsinkiin, joka on 40% osaomistaja Vantaan Energiassa.
Kuopiossa omistajaohjaus ajaa energiyhtiötä pois Fennovoimasta.

Vihreä ovat vaatineet investointitietojen saamista valtuustolla, kun VE toimii salaisesti.

Helsingin ja Vantaan Energia pois Fennovoiman ja TVOn ydinvoimasta-adressi löytyy adressit piste com palvelusta, titteleitä kuten kunnallisvaaliehdokas saa käyttää, ja tykätä voi vastaavalla FB-sivulla.


Matti Adolfsen, Kemi (27.10.2012 09:36:26)

Myös Kemin energiaa ollaan irrottamassa Fennovoiman hankkeesta. Valtuustoaloite meni kaupunginhallituksen käsittelyyn tämän kuun alussa. Sijoitusosuus on sinänsä pieni, mutta lähtö todennäköisesti kaataa kulissiyhtiönä toimivan Pohjois-Suomen Voima Oy:n ?

Todennäköisyys löytää uusi ostaja Fennovoiman orvoksi jääneille osakkeille on pieni. Englannissa kaupitellaan edelleen Horizon-yhtiön osakkeita E.Onin ja RWE:n luovuttua hankkeesta. Areva ja kiinalainen sijoittajaryhmä arvioitiin todennäköisiksi ostajiksi, kumpikaan ei jättänyt tarjosta. Osakkeet ovat olleet tuuliajolla nyt puolisen vuotta.

Fennovoiman ostajiksi on kaavailtu Fortumia ja eläkevakuutusyhtiöitä. Fortum veisi hankkeen saman tien Loviisaan, missä rakentaminen tulisi kymmeniä prosentteja edullisemmaksi valmiin infrastruktuurin vuoksi. Mutta miten osuu yhteen mankala-periaatteella toimivan sähköyhtiön nollatulos ja eläkevakuutusyhtiöiden voiton maksimointiin perustuva sijoitusmatematiikka?


p Tolvanen Hartola (27.10.2012 19:59:50)

Vihdoinkin järki voittaa...meillähän on Suomessa kesken eräinen projekti jota Areva yrittää epätoivoisesti saada päätökseen,ensin täytyy saada vanhat projektit valmiiksi ja katsoa tuliko siitäkin susi, ennen kuin ajatellaankaan uusia laitoksia.Rahavarat on rajalliset ja ne yleensä otetaan kansan heikompi osaisilta..eikun jäitä hattuun!


zBrommLBezx (14.12.2012 01:40:14)

Woah nelly, how about them apepls!


BNAFVZLbUjM (14.12.2012 05:23:06)

Svojih raje ne bom štela! Danes sem si kupila eno, pa kmalu bom imela že četrto fensišmensi, pa na tejle doenodblri dražbi se bom tepla za kakšno :)

« edellinen | 1 -2 -3 -4 | seuraava »
Siirry sivun alkuun