Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Avustajasäästö torjuttu

Vantaan kaupunginhallitus teki maanantain budjettikokouksessaan ainakin kolme hyvää päätöstä: kouluavustajasäästöt torjuttiin, vanhusten päivätoimintaa tarjoavat Havurasti ja Myyrasti säilytettiin ja Luontokoulun rahat palautettiin.

Erityisen tärkeää oli se, että sadan koulunkäyntiavustajan leikkaus peruutettiin. Vantaalla on käynnistynyt niin kutsuttu Turpo-toimenpideohjelma, jossa erityisen tuen tarpeessa olevat oppilaat voivat jatkossa käydä omaa lähikouluaan.Tällainen erityisoppilaiden integrointi pääsääntöisesti tavallisiin luokkiin ei onnistu, jolleivät tukitoimet ole riittäviä. Koko hyvä uudistus olisi VARMASTI ajautunut kiville, jos joka kolmas kouluavustaja olisi potkittu pellolle. Hankkeen onnistuminen ei näissäkään oloissa ole varmaa, ja se vaatiikin tarkkaa seurantaa ja tarvittaessa korjausliikkeitä.

Vanhusten päivätoimintaa järjestävien Rastien säilyminen on myös iloinen uutinen. Päivätoiminta parantaa ikäihmisten elämänlaatua ja tukee kotona asumista.

Vantaan Luontokoulua ylläpitää Vantaan Ympäristöyhdistys, joka järjestää toiminnan todella edullisesti. Jos Luontokoulu olis lakkautettu, sen uudelleen käynnistäminen joskus tulevina vuosina olisi ollut erittäin vaikeaa. Luontokoulu tekee tärkeää ympäristökasvatustyötä, jota ei näinä vakavien ympäristöongelmien aikana saa ainakaan vähentää.

Timo Juurikkala 7.11.2012
Kommentit

bERWKKowGP (13.12.2012 22:08:21)

I can see how change would be vital enugoh to make your top choice. If a small business owner can't change make course corrections, be open to new ideas, be willing to adjust to the market rather than trying to force the market to adjust to them then they won't be going very far as a business.Delena Delena Silverfox recently posted..


SEU6sImNt (12.10.2015 19:34:07)

我認為這種爭議 還是要回歸到當事人 也就是 fcilkr 有禁止 timo 這種行為嗎 如果程式不é-‹æ”¾ Timo 怎有可能使用 我認為這些行為 其實都是在 fcilkr 的 默許 之下 我沴有看 fcilkr 的使用條款 如果 fcilkr 已綔在使用條款裡明白說不希望有這樣的行為 那 Timo 的行為就有瑕ç-µ 但如果 fcilkr 沴有禁止 我覺得這只是 Timo 去發現了一個 復活節彩蛋 罷了

Siirry sivun alkuun