Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Ruuan hintapolemiikki

S-ryhmä ilmoitti alkuviikosta "halpuuttavansa" muutaman sadan elintarvikkeen hintaa. Tätä olikin odotettu: kunnon kilpailua Suomen keskittyneille ruokamarkkinoille. Mutta mitä siitä seurasikaan - erilaisten eturyhmien itkuvirsiä!

Vuosikaudet ellei -kymmenet meillä on laajalti paheksuttu ruokakaupan heikkoa kilpailutilannetta ja ruuan kallista hintaa. S-ketjun siirto saikin aikaan melkoisen julkisen polemiikin.

Suuren huomion saivat osakseen myös selkänahkaporukat, joista ensimmäisenä apajalle ryntäsi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Hän kritisoi voimakkaasti hinnanalennuksia ja epäili, että ne aiotaan repiä viljelijän selkänahasta. Näin hän todisti, vaikka tiettävästi minkäänlaisia neuvotteluja tuottajahintojen alentamisesta ei ole käynnistetty.

Seuraavana kritisointiin yhtyi PAMin Ann Selin. Hän puolestaan arveli, että alennukset ollaan aikeissa kiskoa myyjien palkkapussista ja työajoista. Myöskään tällaisesta ei ole näkyvissä merkkejä.

Varmaan joku ekonomisti on lisäksi tuonut esiin huolen, että ruuan hinnanalennukset saavat aikaan pelätyn deflaation. Hinnat tippuvat, eikä kukaan enää osta mitään kun porukat odottavat hintojen alenevan lisää…

Tällaisessa ilmapiirissä on vaikea tehdä mitään. Pahan ilman linnut ovat valmiina maalaamaan uhkakuvia heti, kun jotain tapahtuu.

Olisivatkohan Marttila ja Selin riemuinneet telkkarissa, jos S-ryhmä olisikin ilmoittanut nostavansa 400 elintarvikkeen hintaa?


Timo Juurikkala 21.1.2015
Kommentit

j5eS2iez (12.10.2015 20:12:54)

Hur glad blir inte jag av att veta att jag funnits i din RSS, men framff6r allt faukmtet att jag inte blev bortste4dat! Fint se4llskap me5 jag se4ga, bland ve4nner och favoriter. Tack ff6r att du le4ser, Bjf6rn <3 Ke4nns mycket trevligare att slita bakom tangentborden :)


KgmcYcKSY (24.3.2017 04:47:42)

Very true! Makes a change to see somnoee spell it out like that. :)

Siirry sivun alkuun