Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Yrittäjä

Olen ollut brittimoottoripyöräfriikki jo oikeastaan 1960-luvulta saakka. Kyseessä on siis vakaa ja pitkäaikainen harrastus, jonka olen onnistunut yhdistämään työhön ja eläkepäivieni turvaan!

Vuoden 2002 alusta perustin Britti-Helmet, joka tuo maahan ja myy klassisten brittimoottoripyörien (mm. AJS, Ariel, BSA, Matchless, Norton, Royal Enfield, Triumph) varaosia. Jo 90-luvun puolella veljeni Juha pyöritti vastaavaa yritystä samalla nimellä, mutta hän luopui sittemmin puuhasta. Britti-Helmien toimitilana on Keimolan vanha koulu, jonka luokat ovat muuntautuneet myymäläksi ja varastoksi. Asuntoni on saman talon yläkerrassa, entinen opettajakämppä.

Noin kaksi kolmasosaa kaupasta on postimyyntiä (verkkokauppa osoitteessa www.britti-helmet.fi), mutta liike on auki asiakkaille kerran viikossa, lauantaisin. Brittipyöräharrastus elää edelleen, vaikka viimeiset oikeat klassikot valmistettiin 1970-luvun lopulla.

Toistaiseksi olemme yhdessä äänettömän yhtiömiehen, poikani Johanneksen, kanssa pärjänneet, mutta kenties vielä edessä on se pienyrittäjän iso päätös ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaamisesta.

Olen yhdistänyt tässä harrastuksen ja elinkeinon, ja tarkoitukseni on jatkaa Helmien toimintaa eläkerajoista piittaamatta niin pitkään kuin henki pihisee.

 
Siirry sivun alkuun