Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Tavoitteeni

Selkeä ykkösasia minulle on ympäristön- ja luonnonsuojelu - maailman pelastaminen!

Ilmastonmuutoksen torjunta on pallonlaajuisesti varmasti keskeisin ja kiireellisin tehtävä, vaikka ympäristön kemikalisoituminen, vesien saastuminen ja luonnon monimuotoisuuden voimakas hupeneminen ovat myös äärimmäisen vakavia kysymyksiä. Viime mainitut ovat sitä paitsi vaarassa jäädä liian vähälle huomiolle, kun ilmastonmuutos on vakavimpana ympäristöuhkana noussut päätöksenteon keskiöön.

Hieman toisessa sarjassa painiva tavoite on työttömyyden ja etenkin nuorisotyöttömyyden nujertaminen. Tässä tarvitaan vahvaa otetta ja uudenlaisia konsteja: perustulon avulla tukijärjestelmä voitaisiin virittää nykyistä kannustavammaksi, ja kaikkien, myös vajaakuntoisten, työpanos saataisiin yhteiseksi hyväksi. Yhteiskunnan toiminnoissa mukana oleminen vähentää syrjäytymistä ja lisää yhteisöllisyyttä.

Kolmas erityisalueeni on metropolipolitiikka, joka on nyt ensimmäistä kertaa kirjoitettu jopa hallitusohjelmaan. Vantaalaisesta ja pääkaupunkiseutulaisesta näkökulmasta metropolialueen erityisiin ongelmiin puuttuminen on tervetullut uusi ulottuvuus keskustavetoiseen perinteiseen aluepolitiikkaan. Asumiseen, liikenteeseen, yhdyskuntarakenteeseen, syrjäytymiseen ja maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat kokonaan toisessa mittaluokassa Helsingin seudulla kuin missään muualla maassamme. Hyvästä kirjauksesta huolimatta metropolipolitiikka ei oikein ole tullut lihaksi vielä.

 

Timo Juurikkala 8.9.2009

Siirry sivun alkuun