Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Rantakankaan puheet ympäristöministeriöstä hämmentäviä

Vihreiden kansanedustaja Timo Juurikkala pitää Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakankaan puheita ympäristöministeriön lakkauttamisesta ja luonnonvarainministeriön perustamisesta huonosti harkittuina. Lisääntyvien ympäristöongelmien ja ilmastonmuutoksen maailmassa vahvan ympäristöhallinnon tarve on suurempi kuin koskaan.

Idea luonnonvarainministeriöstä lienee kopioitu Venäjältä - modernissa länsimaassa ympäristöasioiden vetäminen kölin alta talouden edessä on kovin vieras ajatus. Näin kuitenkin varapuheenjohtaja Rantakangas ilmeisen vakavissaan esittää.

Ympäristö- ja luonnonsuojeluasioiden painoarvo yhteiskunnassa on jatkuvassa nousussa. Siksi ympäristöhallinnon asemaa pitää ennemmin vahvistaa kuin heikentää. Rantakankaan lausunto yhdistetyn ministeriön kautta saatavasta lisätehosta luonnonvarain hyödyntämiseen on paljastava: näin haetaan mahdollisuuksia maamme luonnonvarojen laajamittaiseen ja sumeilemattomaan hyväksikäyttöön ympäristö- ja luontoarvoista piittaamatta.

Vihreiden näkemyksen mukaan ympäristöministeriöllä on selkeä paikka ja tehtävä valtionhallinnossa, eikä sen yhdistämisellä maa- ja metsätalousministeriöön ole asiallisia perusteita. Ympäristöministeriö on hyvin tarpeellinen turvavyö pahimpien ympäristön ja talouden törmäyskurssien varalle.

Ennemminkin ympäristöministeriötä pitää vahvistaa, esimerkiksi muodostamalla siitä ympäristö- ja ilmastoministeriö, toteaa Juurikkala.

Lisätietoja:

Timo Juurikkala
kansanedustaja
ympäristövaliokunnan jäsen (vihr)
p. (09) 432 3129

 

Timo Juurikkala 2.12.2009

Siirry sivun alkuun