Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Häkämies ja kumppanit retkeilevät uusiutuvaa energiaa, työllisyyttä ja energiansäästöä vastaan

Vihreiden kansanedustajan Timo Juurikkalan mukaan puolustusministeri Jyri Häkämies on väärällä asialla markkinoidessaan maakuntakiertueellaan Suomen ainoaksi energiaratkaisuksi ydinvoimaa. Häkämiehen, Kokoomuksen ja ay-pomojen mallissa unohdetaan ne näkymät, joita uusiutuviin lähteisiin perustuva hajautettu energiajärjestelmä tarjoaa.

- Kenen ehdoilla keskustelua ministerin ydinristiretkellä käydään, kysyy Juurikkala. Kuuluvatko esim. uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta elävien yritysten tai työntekijöiden äänet ministerin työhuoneeseen saakka? Nämä ovat usein pieniä tai keskisuuria yrityksiä, jotka tarjoavat teknologia- ja palveluvientimahdollisuuksia sekä kotimaisia työpaikkoja eri puolille maata ja kaikille osaamisen tasoille.

- Todellista tarvetta yhdellekään uudelle ydinvoimalaluvalle ei ole. Sähkönkulutus kääntyi Suomessa laskevalle uralle jo ennen taloustaantuman alkua, joten sähkön tuonti ja pääosa hiilen käytöstä voidaan lopettaa vuoteen 2020 mennessä. Moniongelmaisen ydinvoiman varaan ei Suomen tulevaisuutta kannata rakentaa. Kolmella uudella ydinvoimalalla tuotettu sähkö menisi pääasiassa vientiin - ja ydinjäte jäisi Suomeen, huomautti Juurikkala. Hallituksen ilmasto- ja energiastrategian yhteydessä eduskunta linjasi, ettei kapasiteettia rakenneta sähkön pysyvää vientiä varten.

- Suomen on viisasta keskittyä uusiutuvan energian kehittämiseen. Uusiutuvaan energiantuotantoon liittyy erittäin vahvaa kasvupotentiaalia maailmanlaajuisesti, ja näillä markkinoilla meidän kannattaa olla mukana. Yksisilmäinen satsaaminen ydinvoimaan tukkisi sähkömarkkinat pitkäksi aikaa ja veisi pääomia ja kehittämispanoksia muilta energiamuodoilta kuten tuuli-, aurinko- ja bioenergialta ja jopa energiansäästöltä, totesi Juurikkala.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Timo Juurikkala
p. (09) 432 3129
gsm 040 555 4013
timo.juurikkala(at)eduskunta.fi
www.timojuurikkala.net

 

Timo Juurikkala 1.2.2010

Siirry sivun alkuun