Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Östersundomin Natura-alueet mukaan perustettavaan Sipoonkorven kansallispuistoon

Kansanedustaja Timo Juurikkala (vihr.) vaatii Östersundomin Natura-alueiden liittämistä tulevan Sipoonkorven kansallispuiston osaksi. Lintulahtien kuuluminen kansallispuistoon tukisi alueen luonnolle tärkeiden viherkäytävien säilymistä ja monipuolistaisi puiston luontotyyppien kirjoa. Juurikkala myös kiirehtii uuden kansallispuiston perustamispäätöstä jo nykyiseltä hallitukselta. Metsähallitus julkaisi tänään torstaina selvityksensä Sipoonkorven kansallispuiston perustamisedellytyksistä.

Juurikkalan mukaan Sipoonkorpi on Nuuksion ohella erityisen tärkeä osa pääkaupunkiseutua ympäröivää luontoalueiden viherkehää. Pääkaupunkiseudun rakentamisen edetessä ja väkimäärän kasvaessa luonto- ja virkistysalueiden merkitys korostuu entisestään. Pääkaupunkiseutu saisi Sipoonkorvesta joukkoliikenteellä helposti saavutettavan laajan retkeilyyn ja virkistykseen sopivan alueen Nuuksion lisäksi. Nuuksio on jo nyt paikoin pahasti kulunut, eikä se enää yksinään kestä kasvavan asukasmäärän luomaa käyttöpainetta, toteaa Juurikkala.

Vantaalainen kansanedustaja Juurikkala ehdottaa Sipoonkorven kansallispuistopäätöksen ohella myös pääkaupunkisedun kunnille seudullista viheraluekaavaa ja yhteistä suunnitelmaa kehämäisesti seudun ympärille sijoittuvien virkistysalueiden säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Timo Juurikkala
p. (09) 432 3129

Metsähallituksen selvitys: Kansallispuisto on hyvä vaihtoehto Sipoonkorpeen 

 

 

Timo Juurikkala 18.2.2010

Siirry sivun alkuun