Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Kokoomuksen kerrottava, mihin ydinsähköt aiotaan lykätä

Vihreiden kansanedustaja Timo Juurikkala vaatii, että kokoomus tuo avoimesti julki ajatuksensa siitä, mihin heidän kannattamansa kolmen uuden ydinvoimalan tuottama sähkö aiotaan käyttää. Tähän mennessä kokoomusministerit ovat vain tyytyneet yleisiin heittoihin hyvinvointiyhteiskunnan ja teollisuuden toimintaedellytysten turvaamisesta ja sähköntuonnin sekä hiilenpolton lopettamisesta.

Korkein esitetty sähkönkulutusennuste vuodelle 2020 on 96 terawattituntia. Työ- ja elinkeinoministeriön laskelman mukaan nykyiset ja suunnitteilla olevat laitokset (ml. OL3) tuottavat tuolloin 81 TWh, ja tässä luvussa ei ole mukana sähköntuontia eikä lauhdevoimaa. Kokoomuksen skenaarion mukaan Suomi siis tuottaisi 120 TWh, siis keskimäärin 25 prosenttia yli oman tarpeemme.

Vihreät ovat viime viikolla julkaisseet oman "Vihreän kasvun mallinsa", jossa Suomen sähköntarve pystytään vuonna 2020 kattamaan ilman yhtäkään uutta ydinvoimalaa. Tähän peilattuna vaikuttaa vahvasti siltä, että kokoomus on vakavissaan kehittämässä Suomen "uudeksi Nokiaksi" ydinsähkön valmistusta ja myyntiä.

Timo Juurikkala puhui tänään ydinvoimatilaisuudessa, jossa esiintyivät myös vihreän europarlamenttiryhmän puheenjohtaja Rebecca Harms, MEP Satu Hassi ja Suomen luonnonsuojeluliiton ydinvoimakampanjavastaava Janne Björklund.

Lisätietoja:
kansanedustaja Timo Juurikkala
gsm 040 555 4013
http://www.timojuurikkala.net/

 

 

Timo Juurikkala 29.3.2010

Siirry sivun alkuun