Timo Juurikkala
Vihreät De Gröna

Vihreät De Gröna

Share

 

Sähköautojen ja sähköautoklusterin edistämiseksi tarvitaan ripeitä toimia

Kansanedustaja Timo Juurikkala (vihr) perää ripeitä toimia sähköautojen edistämiseksi. "Sähköautojen liikenneosuus ei lisäänny pelkillä juhlapuheilla, tarvitaan myös tehokkaita kannustimia. Jopa 25 prosenttia uusista henkilöautoista voi olla sähköverkosta ladattavia vuonna 2020. Tavoitteen saavuttamiseksi sähköautojen etenemistä on johdonmukaisesti suosittava julkisen hallinnon puolelta", Juurikkala totesi. Kansanedustaja Juurikkala osallistui Lähitulevaisuus ja tieliikenteen päästöt -seminaariin keskiviikkona.

- Teollisuutemme tarvitsee uusia menestystarinoita. Sähköautoklusteri yhdistettynä älykkäiden sähköverkkojen etenemiseen on tällainen mahdollisuus. Sähköautot ovat tulossa vauhdilla ja Suomen kannattaakin juuri nyt olla mukana kärkijoukoissa. Suomessa on paljon osaamista sähköjärjestelmissä ja siten erinomainen tilaisuus synnyttää Suomeen uutta teollisuustoimintaa ja samalla alentaa voimakkaasti liikenteen päästöjä. Nyt tarvitaan julkiselta taholta kotimarkkinoita synnyttäviä strategisia linjauksia, totesi Juurikkala.

- Hyviksi havaittuja keinoja sähköautojen käytön edistämiseksi on paljon. Sähköautojen oma nollaveroluokka tulisi ottaa harkintaan niin ajoneuvo- kuin käyttövoimaveroon. Kaupunkien keskustoissa tarjotut ilmaiset sähköautojen latauspisteet ja pysäköintiedut ovat perusteltuja jo ilmanlaatusyistä. Kaupungit olisi myös saatava mukaan pikalatausjärjestelmien ja älyverkkojen suunnitteluun ja laajennuksiin alueillaan.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Timo Juurikkala
p. (09) 432 3129
timo.juurikkala@eduskunta.fi
www.timojuurikkala.net

 

 

Timo Juurikkala 9.6.2010

Siirry sivun alkuun